- pridané
- 16.11.2010 o 22:52
prečítané 2423x
Nepravé korytnačky
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 45 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
Suroviny:
- 1kg mletého mäsa,
- 1 vajce; soľ;
- popor;
- slanina nakrájaná na tenké plátky;
- bezlepkové párky a guličky celého popru
Postup:
Mäso, párky a slaninku som prispôsobila počtu stravníkov. Z mletého mäsa, vajca soli a popru si vypracujeme zmes (fašírkovú), z ktorej odoberáme a tvarujeme na dlani kôpky. (vo veľkosti dlane) Tie kladieme na alobalom vystlaný pekáč, trochu ďalej od seba. Párky si prekrojíme najprv po dĺžke a potom ešte na polovice. Konce párkov ešte na dvakrát narežeme. Tieto opatrne vtlačíme do mäsa, aby vyzerali ako vytŕčajúce nožičky. Ďalšiu trocha kratšiu pol-párku vtlačíme na miesto hlavy. Odkrojenú špicatú párku vtlačíme aj na miesto chvostíka. Zo slaninky zapletieme pancier a pekne ho pritlačíme k mäsu. Do hlávky vtlačíme dve poprové oči. A už len pečieme a výsledok je na obrázku. Z obrázka sa dá vidieť, čo a ako treba robiť. Bola to naozaj chutná sranda.