<
pridané
3.2.2013 o 13:17

prečítané 16958x

Bravčová panenka v detskej omáčke

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

Skúšala som robiť už viackrát panenku tak, aby nebola suchá, tento recept sa nám páči a chutí aj deťom. A ked si dáte čerstvé mäso (prípadne aj kuracie úplne čerstvé) mal by byť recept vhodný aj pri histamínovej intolerancii.

Suroviny:

  • Mäso:
  • bravčová panenka
  • čierne korenie mleté
  • drvená rasca
  • soľ
  • omáčka:
  • mrkva
  • hrášok
  • mlieko
  • múka na zahustenie (Promix UNI)
  • maslo
  • soľ
  • cukor
  • Príloha:
  • ryža alebo zemiaky

Postup:

Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska, alebo štvrtinky. Dáme si do tefl. hrnca dve lyžice cukru a skaramelizujeme ho. Ked začne hnednúť, pridáme trochu vody, mrkvu a necháme vrieť. Po chvíli prodáme hrášok, osolíme a podlievame, aby boli surovine zakryté vodou. Keď sú skoro uvarené rozmiešame si v troche mlieka múku a prilejeme do omáčky. Osolíme podľa potreby a necháme chvíľu povariť. Pre ddokončením pridáme na zjemnenie trochu masla rozpustiť do hotovej omáčky.
Medzitým si mäso nakrájame na medajlónky a okoreníme z jednej strany čiernym korením a z druhej rascou. prípadne kto má ako rád, ja iné koreniny nemôžem. Potom medajlónky prudko opečieme z oboch strán, zakryjeme hrniec a dáme ešte do vyhriatej rúry na cca. 200°C ešte na 12 minút do rúry. Servírujeme položené na omáčke. Podávame s ryžou prípadne zemiakmi.
Dobrú chuť :)

Pridal(a):
strunka77
Bezlepkové Recepty Kde sa najete