<
pridané
3.1.2008 o 17:38

prečítané 3814x

Zemiakové pirohy

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
priemerná

Nikdy sa mi nepodarilo odhadnúť presne jednu porciu (máme doma jednu bezlepkáčku). Ostatné surové pirohy uložím do mrazničky a mám v zásobe na ďaľší obed. Toto jedlo zvyknem robiť vtedy, keď ostanú varené zemiaky z predchádzajúceho dňa. Potom je obed hotový raz-dva.

Suroviny:

  • Na cesto: uvarené zemiaky, popučené (zotreté,ak sú varené v šupke), Promix PK, vajce, trochu vody,(pohánkové klíčky, mletý ľan a sézam nemusia byť)
  • Plnka: uvarené zemiaky, čerstvé maslo, kôpor (môže byť aj sušený), niekedy dávam pre obmenu aj mäkký syr.
  • Rozpražené maslo na poliatie ,

Postup:

Vo vandlíku spracujeme vláčne cesto z múky a ostatných ingrediencií. Na tablici ho rozvaľkáme na hrúbku asi 4-5 cm a kolieskom pokrájame na štvorčeky. Do stredu každého dáme zemiakovú plnku. Tú tiež pripravíme tak, že všetky uvedené suroviny vymiešame. Pirohy zlepíme buď na malé obdĺžničky, alebo na trojuholníky. Mne sa osvedčili obdĺžničky. Uvaríme vo vode a vyberieme na tanier. Pred podávaním polejeme rozpraženým maslom. K tomu pohár kyslého mlieka a už sa nám zbiehajú slinky.

Pridal(a):
gasi
Bezlepkové Recepty Kde sa najete