<
pridané
5.1.2008 o 10:08

prečítané 2558x

Zemiakové guľky v kapuste

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
priemerná

Aj toto jedlo robím do zásoby. Uvariť dám iba toľko guliek, koľko mi dcérka na obed zje. Ostatné dám surové do mrazničky. Potom si len udusím kapustu a zavarím mrazené guľky a obed je \"cobydup\".
Pohánkové klíčky, sézam a ľan dávam preto, aby bol obed výživnejší a cesto nebolo také biele.

Suroviny:

  • Na cesto: uvarené zemiaky, Promix CH, vajce, môžu byť a nemusia - pohánkové klíčky, mletý ľan, sézam
  • Na plnku: cibuľa, klobása (párky, saláma)
  • Príloha: kyslá sudová kapusta, rozpražená slanina

Postup:

Do vandlíka si dáme popučené zemiaky, vajce a múku. Zpracujeme vláčne cesto, z ktorým sa dá pracovať ako s plastelínou. Na pomúčenej tablici si ho rozvaľkáme na hrúbku asi 4-5 mm a vykrajujeme štvorceky. Plníme ich klobásou, ktorú sme opražili na cibuľke. Zlepíme, formujeme do guľky. Vložíme do vriacej vody a chvíľku necháme povrieť. Vyberieme do hrnca, kde je už vopred pripravená udusená kyslá kapusta. Ja do dusenia zvyknem dať aj kožu zo slaniny, sprví to lepšiu chuť. Pridáme cukor a niekto to má rád aj s paradajovým pretlakom. Guľky s kapustou zľahka premiešame, aby boli presypané kapustou. Podávame hneď, kým su čerstvé a na tanieri ich posypeme rozpraženou slaninou.

Pridal(a):
gasi
Bezlepkové Recepty Kde sa najete