<
pridané
17.11.2010 o 10:13

prečítané 3590x

Zemiaková placka plnená sójovým mäsom

Čas prípravy
5 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Zemiaková placka plnená sójovým mäsom

Suroviny:

  • 3 väčšie zemiaky
  • cesnak, vajcia, majorán, popor, soľ,
  • Bezlepkovú múku,
  • sójové mäso, bujón, cibuľa,
  • paradajkový pretlak, huby (150g)
  • sójová omáčka,kečup,
  • kukuričný škrob,
  • sterilizovaná kukurica

Postup:

Očistíme a nastrúhame si 3 väčšie surové zemiaky. Pretlačíme k nim strúčik cesnaku, pridáme 2 vajcia, majorán, soľ, popor a trocha mletej rasce. Pridáme tri kopcovité lyžice Promix UNI a vypracujeme cesto, z ktorého pečieme na oleji väčšie placky. Tie odložíme do tepla. Balíček sójového mäsa (rezance) zalejeme vriacou vodou, pridáme sypký bujón: napr.Würzl a soľ. Po pol hodine mäso scedíme, vytlačíme a dáme pražiť na cibuľku. K popraženému mäsu pridáme 1 väčší paradajkový pretlak a asi 150g ľubovoľných húb (mala som mrazené Podpinky). Dusíme spolu, kým sa väčšina vody neodparí. Dochutíme soľou, sójovou omáčkou a kečupom. Zahustíme vodou a lyžicou Gustinu. Pridáme pol plechovky kukurice a chvíľu ešte povaríme. Teplú placku položíme na tanier, naplníme mäsom a preložíme. Ako príloha sa hodí surový zeleninový šalát.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete