- pridané
- 17.11.2010 o 10:13
prečítané 3590x
Zemiaková placka plnená sójovým mäsom
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 5 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
Zemiaková placka plnená sójovým mäsom
Suroviny:
- 3 väčšie zemiaky
- cesnak, vajcia, majorán, popor, soľ,
- Bezlepkovú múku,
- sójové mäso, bujón, cibuľa,
- paradajkový pretlak, huby (150g)
- sójová omáčka,kečup,
- kukuričný škrob,
- sterilizovaná kukurica
Postup:
Očistíme a nastrúhame si 3 väčšie surové zemiaky. Pretlačíme k nim strúčik cesnaku, pridáme 2 vajcia, majorán, soľ, popor a trocha mletej rasce. Pridáme tri kopcovité lyžice Promix UNI a vypracujeme cesto, z ktorého pečieme na oleji väčšie placky. Tie odložíme do tepla. Balíček sójového mäsa (rezance) zalejeme vriacou vodou, pridáme sypký bujón: napr.Würzl a soľ. Po pol hodine mäso scedíme, vytlačíme a dáme pražiť na cibuľku. K popraženému mäsu pridáme 1 väčší paradajkový pretlak a asi 150g ľubovoľných húb (mala som mrazené Podpinky). Dusíme spolu, kým sa väčšina vody neodparí. Dochutíme soľou, sójovou omáčkou a kečupom. Zahustíme vodou a lyžicou Gustinu. Pridáme pol plechovky kukurice a chvíľu ešte povaríme. Teplú placku položíme na tanier, naplníme mäsom a preložíme. Ako príloha sa hodí surový zeleninový šalát.