<
pridané
11.10.2007 o 14:28

prečítané 2626x

Pšenové halušky v rajčinovej omáčke

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Vhodné ako:
Bezlepková strava, Vegánska strava, Vegetariánska strava

Suroviny:

  •  1 šálka pšena  1 PL slnečnicového oleja  3 PL nakrájanej cibule  1 čl zeleninového bujónu Würzl  1 čl kurkumy  4 šálky vriacej vody  1čl cesnaku sušeného,  1 PL sójová omáčka Johsen Shoyu  pol kocky údeného tofu. Omáčka:  3 PL olivového oleja  podusené rajčiny (namieste čerstvých môžeme použiť drvené rajčiny Passata)  štipka oregana a bazalky  provensálske korenie.

Postup:

Podusíme cibuľu, pridáme kurkumu, Würzl, zalejeme vodou. Pridáme vriacou vodou prepláchnuté pšeno, ochutíme a na miernom ohni varíme 20-25 minút. Môžeme primiešať potom jemne nastrúhané tofu a olivový olej. Vyformujeme lyžičkou veľké halušky, ktoré na tanieri zalejeme omáčkou.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete