- pridané
- 3.1.2008 o 07:22
prečítané 3419x
Opekané zemiaky
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 15 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
Toto jedlo si dcérka pripravuje sama. Vždy,ak je v chladničke zásoba v šupke uvarených zemiakov. Väčšinou si to robí na večeru namiesto chleba.
Suroviny:
- Zemiaky, tvrdý syr, olej, kečup
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke. Na panvici zohrejeme tuk a vsypeme na kolieska pokrájané zemiaky. Opečieme ich. Posolíme. Posypeme postrúhaným tvrdým syrom a panvicu na chvíľu prikryjeme. Syr sa roztopí a môžeme jesť. Ak je hlad veľký, pridávam k tomu aj vajce - volské oko. Príloha môže byť podľa chuti. U nás je to kečup, najlepšie ten domáci.