- pridané
- 10.5.2013 o 23:14
prečítané 5370x
Lokše zo zemiakového cesta
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
- Čas prípravy
- 45 Min
- Náročnosť
- ľahká
Chutné domáce lokše
Suroviny:
- 700g pretlačených zemiakov
- 1 lyžička soli
- 300g Promix Forte
- maslo
Postup:
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme, pridáme k ním soľ, múku a zamiesime hladké cesto. Z cesta na doske posypanej múkou urobíme dlhší šúľok, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky, každý kúsok vyvaľkáme na lokšu a na rozohriatom sporáku alebo platničke z oboch strán upečieme. Upečené lokše pomastíme roztopeným maslom, prekrojíme na štyri časti a podávame teplé.