<
pridané
10.5.2013 o 23:14

prečítané 5370x

Lokše zo zemiakového cesta

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

Chutné domáce lokše

Suroviny:

  • 700g pretlačených zemiakov
  • 1 lyžička soli
  • 300g Promix Forte
  • maslo

Postup:

V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme, pridáme k ním soľ, múku a zamiesime hladké cesto. Z cesta na doske posypanej múkou urobíme dlhší šúľok, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky, každý kúsok vyvaľkáme na lokšu a na rozohriatom sporáku alebo platničke z oboch strán upečieme. Upečené lokše pomastíme roztopeným maslom, prekrojíme na štyri časti a podávame teplé.

Pridal(a):
Danxo
Bezlepkové Recepty Kde sa najete