<
pridané
15.5.2013 o 21:24

prečítané 9138x

langoše s cesnakovou nátierkou

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
veľmi ľahká

jednoduchá a rýchla príprava

Suroviny:

  • 200 g MIX B
  • 125 ml mlieko
  • 1 vajíčko
  • 1/4 čerstvé droždie
  • soľ
  • strúčik cesnaku
  • pochúťková smotana
  • olivový olej
  • tvrdý syr

Postup:

z vlažného mlieka, štipky soli a droždia pripravíme kvások, ktorý zmiešame s múkou a vajíčkom. Cesto (nie veľmi husté) necháme pol hodiny odležať na teplom mieste. Z vykysnutého cesta odtrhávame kúsky, z ktorých tvarujeme langoše. Pripravené langoše necháme ešte 5 - 10 minút postáť na doske a vyprážame na oleji.
Cesnakovú nátierku si pripravíme následovne: pretlačíme strúčik cesnaku, osolíme štipkou soli a pridáme lyžicu olivového oleja - dobre premiešame. K zmesi pridáme pochúťkovú smotanu. Do nátierky môžme pridať aj nastrúhaný syr a necháme v ľadničke chvíľku odstáť.

Pridal(a):
zuzula
Bezlepkové Recepty Kde sa najete