<
pridané
11.1.2008 o 17:51

prečítané 3257x

Kulaša-fučka

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Kulašu môžeme jesť i na druhý deň, keď si ju dáme upiecť (do chrumkava) na vymastený pekáč. Môžeme pridať postrúhaný tvrdý syr, kečup. Vtedy nám lepšie chutí teplý čaj ako kyslé mlieko.

Suroviny:

  • Zemiaky, promix Pk, čerstvé maslo, kyslé mlieko

Postup:

Zemiaky pokrájame na väčšíe kocky a dáme variť. Keď sú úplne mäkké, zahustíme ich múkou a všetko vymiešame do hladkej kaše. Ja to robím dvoma spôsobmi. Buď - zemiaky ocedím, (švábovicu si odložím) popučím na jemnú kašu, vlejem švábovicu a nechám zovrieť. Prilejem múku, rozmiešanú s trochou vody. Keď to prevrie-pofučí, kulašu posolím a už je hotová. Alebo len jednoducho do uvarených zemiakov vlejem rozmiešanú múku s vodou a súčastne pučiakom (alebo mixerom) pučím zemiaky a premiešavam celú hmotu. Kulaša sa servíruje na tanier, kým je horúca. Poleje sa rozpraženým maslom a zapíja sa kyslým mliekom.

Pridal(a):
gasi
Bezlepkové Recepty Kde sa najete