- pridané
- 3.1.2008 o 20:31
prečítané 2670x
Hrachová kaša
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 30 Min
- Náročnosť
- ľahká
Ak sa hrachová kaša nezje všetka, na druhý deň z nej urobím hrachovú polievku. Zriedim ju s vodou a dám do nej zemiaky pokrájané na malé kocky.
Suroviny:
- Hrach (lepšie je naklíčený), cesnak, bobkový list, rasca, cibuľa, soľ, vegeta, saturejka, oregano, koža z údenej slaniny.
- Zátrepka: Promix CH, voda
Postup:
Do kuchty dáme hrach, cesnak, bobkový list, cibuľu, rascu, kúsok údeniny a zalejeme vodou. Keď sa kuchta uzavrie, necháme ju chvíľu \"pofučať\" a vypneme. Keď je hrach mäkký, údeninu a bobkový list vyberieme a ostatné zmixujeme. Necháme zovrieť a podľa potreby trošku zahustíme zátrepkou.
Podľa chuti pridáme ostatné pochutiny.
Podávame s opraženou klobásou a blp chlebom. Na obmenu môžme miesto klobásy dať vyprážanú šunkovú salámu v cestíčku.