- pridané
- 16.10.2007 o 16:39
prečítané 3403x
FRANCÚZSKE ZEMIAKY PO SLOVENSKY (FAZUĽOVÉ)
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 1 Hodina 30 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
FRANCÚZSKE ZEMIAKY PO SLOVENSKY (FAZUĽOVÉ)
Suroviny:
- uvarenú fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila, očistené a na kolieska nakrájané zemiaky- uvarené v šupke, postrúhaný tvrdý syr, cibuľku spenenú na oleji,žampiňóny z konzervy, tuk na vymastenie zapekacej misy.
Postup:
Do vymastenej misy ukladáme nakrájané zemiaky, uvarenú fazuľu, osmaženú cubuľku,žampiňóny, postrúhaný syr, nakoniec znova vrstvu zemiakov, podľa chuti soľ, korenie. Všetko zalejeme vodou z uvarenej fazule a zakryté zapekáme v rúre. Pred koncom na chvíľu odkryjeme a necháme zapiecť do ružova.