<
pridané
12.10.2007 o 13:05

prečítané 3230x

Dusená zelenina - sabdží

Čas prípravy
25 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Vhodné ako:
Bezlepková strava, Vegánska strava, Vegetariánska strava

Suroviny:

  •  500 g zmesi čerstvej zeleniny (zemiaky, mrkva, kel, kapusta, karfiol, cuketa, pór, paprika...)
  •  1 PL oleja
  •  soľ
  •  podľa chuti klasického korenia (mahá korenie, gram masla alebo koriander a rasca)
  •  kurkuma
  •  chilli

Postup:

Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Na oleji speníme korenie a opražíme zmes zeleniny. Trochu podlejeme vodou, osolíme a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 10 minút (podľa druhu zeleniny). Pokiaľ chceme mať jedlo výdatnejšie, pridáme na začiatku dusenia ku zmesi vopred uvarenú strukovinu (pokiaľ použijeme červenú šošovicu, nemusíme ju vopred variť.). Podávame s ryžou natural. Zeleninu môžeme poliať bielym jogurtom.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete