<
pridané
17.10.2012 o 17:06

prečítané 3823x

Diétna marináda na sójové mäsko

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
ľahká

Jednoduchá a diétna marináda na sójové mäsko.

Suroviny:

  • NA PRÍPRAVU PLÁTKOV:
  • 1 balenie sójových plátkov
  • 1,5 L vody
  • 2-2,5 ČL morskej soli
  • 1 bobkový list
  • MARINÁDA:
  • 2 vajcia
  • 2 ČL sladkého kečupu
  • 2 ČL slivkového lekváru
  • 1 ČL horčice
  • 1 ČL umeoctu (alebo octu)
  • 1 ČL drvenej rasce
  • 1/2 ČL morskej soli

Postup:

Príprava mäska:
1 balenie sójových plátkov dáme do 1,5 L vriacej vody so soľou a 1 bobkovým listom (nemusí byť). Varíme 20 minút. Zlejeme vodu, necháme vychladnúť a z plátkov jemne vymačkáme prebytočnú vodu.

Príprava marinády a marinovanie:
Všetky suroviny na marinádu dáme do misky a dobre vyšľaháme. Vložíme plátky „mäska“ a dobre premiešame dvoma vareškami. Dáme do chladničky odstáť na 1-24 hodín a občas premiešame. Pečieme na jánskom pekáčiku 20 minút na 250°C. Kto môže vysmážané, môže si plátky vysmažiť na oleji ;-).

Tip na servírovanie:
Podávame s ryžou, so zemiakmi, so zemiakovou kašou. Veľmi dobro chutí aj s omáčkou, so zeleninkou. S Uncle bens... (Recept na domáce Uncle bens doplním...)

Dobrú chuť :-).

Pridal(a):
marienkah
Bezlepkové Recepty Kde sa najete