<
pridané
20.10.2012 o 15:19

prečítané 5983x

Bryndzové pirohy

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
priemerná

Bryndzové pirohy

Suroviny:

  • zemiaky
  • bryndza
  • soľ
  • múka Farina

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke, popúčíme dohladka, pridáme troška soli, a múky toľko, aby sa nám dalo vypracovať vláčne cesto, ktoré sa dá vaľkať.
Pripravíme si plnku - bryndza a popučené zemiaky v pomere podľa chuti.
Pohárom vykrajujeme kolieska ktoré plníme plnkou a zalepíme, vidličkou ozdobíme. Varíme vo vriacej osolenej vode kým nevyplávajú na povrch a potom ešte asi 3-5 min.
Sú výborné s maslom, slaninkou, pažítkou....

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete