<
pridané
7.10.2012 o 13:54

prečítané 13993x

Bryndzové pirohy

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
veľmi ľahká

Pirohy zo zemiakové cesta plnené bryndzovou plnkou

Suroviny:

  • 150 g uvarených zemiakov
  • 500 g Farina
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • voda
  • 250 g bryndza
  • 50 g uvarené zemiaky
  • kyslá smotana
  • slanina

Postup:

Nastrúhané uvarené zemiaky, múku, vajce, štipku soli a vodu zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto . Necháme odležať v chladničke. Vyvaľkáme , vykrojíme koliesko, naplníme plnkou (bryndza rozmiešaná s 50 g uvarených nastrúhaných zemiakov). Varíme vo vriacej vode cca 7 minút odkedy vyjdu na vrch vody. Hotové potrieme kyslou smotanou a polejeme opečenou slaninkou.
Uvarené pirohy dávam do mrazničky a potom podľa potreby vyťahujeme . Z tejto dávky vyšlo 107 ks pirohov.

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete