- pridané
- 30.10.2012 o 13:33
prečítané 3959x
Žemličky
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 2 Hodiny 30 Min
- Náročnosť
- ľahká
Výborné pečivo vhodné na raňajky.
Suroviny:
- Podľa počtu buchiet :
- Na 1 ks..... 40G múky
- Na 9 ks (vyjde na jeden veľký plech 360 g múky)
- 360g múky MIX B !
- 3 polievkové lyžice oleja
- 1 ks droždia
- 1 čajová lyžička soli
- 270-350 ml vody
- Maslo
Postup:
Do misky dáme múku, soľ, droždie, olej a vodu a vymiešame ručným mixérom tak, aby sa cesto lepilo na metličky a nebolo príliš tuhé.
Potom tvarujeme buchty (rožky) mokrými rukami, a necháme vykysnúť. Tesne pred pečením potrieme rozpusteným maslom. Dáme do predhriatej rúry na 250 st. Pečieme najskôr 15 minút pri 250 st a potom 5-10 min. na 220 st. Či sú buchty upečené zistíme tak, že pichnem špáradlom do stredu buchty. Ak na špáradle nič neostane, sú upečené. Po upečení potrieme vodou.