<
pridané
30.10.2012 o 13:33

prečítané 3959x

Žemličky

Čas prípravy
2 Hodiny 30 Min
Náročnosť
ľahká

Výborné pečivo vhodné na raňajky.

Suroviny:

  • Podľa počtu buchiet :
  • Na 1 ks..... 40G múky
  • Na 9 ks (vyjde na jeden veľký plech 360 g múky)
  • 360g múky MIX B !
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 ks droždia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 270-350 ml vody
  • Maslo

Postup:

Do misky dáme múku, soľ, droždie, olej a vodu a vymiešame ručným mixérom tak, aby sa cesto lepilo na metličky a nebolo príliš tuhé.
Potom tvarujeme buchty (rožky) mokrými rukami, a necháme vykysnúť. Tesne pred pečením potrieme rozpusteným maslom. Dáme do predhriatej rúry na 250 st. Pečieme najskôr 15 minút pri 250 st a potom 5-10 min. na 220 st. Či sú buchty upečené zistíme tak, že pichnem špáradlom do stredu buchty. Ak na špáradle nič neostane, sú upečené. Po upečení potrieme vodou.

Pridal(a):
lucika079
Bezlepkové Recepty Kde sa najete