<
pridané
20.8.2007 o 09:54

prečítané 2113x

žemle

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

žemle vystačia pre jedno dieťa na 2-3 dni.Môžeme ich pripraviť aj viac naraz a zamraziť.Stačí ich len vybrať deň dopredu,v izbovej teplote sa rozmrazia a sú ako čerstvé alebo do mikrovlnej rúre

Suroviny:

  • 900g Promix-CH
  • 1 PL oleja
  • 1/2 čl soli
  • 1 vajce
  • na kvások 8 dl teplej vody
  • 1čl cukru
  • 1 vrecúško čerstvého droždia
  • Pripravíme si tiež 8 kompotových misiek z ohňovzdorného skla
  • Heru na ich vymastenie

Postup:

Di 2,5l kotlíka alebo vandlíka dáme múku,olej a soľ.Z teplej vody, droždia a cukru pripravíme kvások,zamiešame ho a ešte nevykysnutý pridáme k múke.V nádobe vymiesime hladké cesto, pred ukončením zapracujeme doňho celé vajce.Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Medzitým vymastíme Herou osem kompotových misiek, poukladáme ich na plech a nahrejeme ich v rúre. Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí, vložíme do nahriatych misiek, povrch potrieme vodou a pečieme asi 20 minút v rozpálenej rúre. Potom žemle skontrolujeme a dopekáme ešte asi 10 minút na nižšej teplote. Upečené žemle vyberieme z misiek do prúteného košíka a prikryte utierkou necháme vychladnúť.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete