<
pridané
20.4.2008 o 22:06

prečítané 4950x

Žemle

Čas prípravy
25 Min
Náročnosť
priemerná

Tento recept som našla už dávnejšie na nete. Ak to číta autor, chcem sa poďakovať za neuveriteľne chutné pečivo, ktoré mi nikdy dlho nevydrží :-)

Suroviny:

  • 400 g Promix-Forte, 3 lyžice oleja, 1dcl vlažnej vody, 1 ČL soli, 2 vajcia - 1/2nvajca nechať na potretie, kvások: O,5 dcl teplého mlieka - alebo teplej vody, 1 ČL cukru, 1 kocka droždia

Postup:

Do múky so soľou pridáme všetky tekuté zložky a vymiesime pomocou mixéra na hladké cesto. Cesto má byť husté - hustejšie ako na chlieb. Hneď po vymiesení formujeme navlhčenými rukami žemličky alebo rožky a kladieme na plech s papierom na pečenie. Medzi jednotlivými bochníčkami nechať väčšie medzery, potrieť vajcom, posypať hrubozrnnou soľou alebo ľanovými, či sézamovými semiačkami a nechať 15 min vykysnúť. Vložiť do vopred vyhriatej rúry na 220 stupňov a piecť 15 min. Počas tejto doby rúru neotvárať!
Z dávky vyjde cca 8 žemlí

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete