<
pridané
17.9.2012 o 21:48

prečítané 4261x

Zemiakový chlieb

Čas prípravy
20 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Podaril sa mi chutný chlebík - tu je recept:

Suroviny:

  • 300 gr. MIX B Schar
  • 30 gr. uverených nastrúhaných zemiakov (1 menší zemiak cca)
  • 1/2 balíka droždia Dr. Oetker
  • 320 ml vlažnej vody (resp. pol na pol voda a mlieko, kto môže)
  • 1 polievková lyžica oleja
  • soľ

Postup:

Všetko postupne pridávame do pekárne v poradí: voda, múka, zemiak, droždie. Trocha premiesime umelohmotnou varechou a potom pridáme soľ a olej.
Nastavíme program 1, malé množstvo 500 gr., tmavá kôrka. Teda piekla som to na programe normálnom trvajúcom cca 3.20 hod. Po upečení a vybratí z formy odporúčam chlepík potrieť olejom.
Tento chlebík krájame až po u úplnom vychladnutí.
Je to typ bieleho chlebíka. Dobrú chuť

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Sisa98

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete