<
pridané
6.8.2014 o 12:19

prečítané 2736x

Zemiakovo-pohánkový chlieb

Čas prípravy
Viac ako 2 Hod 30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Upiekla som nový chlebík podľa receptu z NanaCelia.sk - tam bol chlebík ako amaranthovo-pohánkový, ja som mala doma zemiakovú múku tak som skúsila s tou. Výsledok ma milo prekvapil, chlebík bol výborný a aj na pohľad veľmi pekný :)))

Suroviny:

  • 350 g múky Schär MIX B + 50g Fariny
  • 40g zemiakovej múky
  • 50 g pohánkovej múky
  • 10g psyllia
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL rasce drvenej
  • 2 PL olivový olej
  • 1/3 kocky čerstvého droždia
  • 500 ml vody izbovej teploty

Postup:

V 1dcl vody rozmiešame droždie. Pridáme všetky múky, psyllium, olej, soľ a zvyšok vody a vymiesime na hladké cesto.
Misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote 2-3 hodiny./ ja som nechala 4:)) nakoľko sme sa zabavili na návšteve.... /
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, pomúčime aj zvrchu, roztlačíme do strán a zložíme napoly. To isté opakujeme ešte 2x. Potom vytvarujeme do bochníka a posypeme múkou.
Do rúry dáme zapekaciu misu. Zahrejeme na 250°C. Chleba preklopíme do horúcej naolejovanej zapekacej misy, zakryjeme pokrievkou a pečieme 30 minút (vrchný aj spodný ohrev aj s ventilátorom). Potom bez pokrievky ešte 10 minút. Nakrájame až po vychladnutí.

Pridal(a):
natasaf
Bezlepkové Recepty Kde sa najete