<
pridané
21.9.2012 o 09:31

prečítané 8046x

zemiakové pagáče

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

zemiakové pagáče

Suroviny:

  • 3 hrnčeky bezlepkovej múky
  • 2 hrnčeky v šupke uvarených a postrúhaných zemiakov
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka (kto nemôže kravské, môže pridať sójové)
  • kvások z mlieka (mlieko z vyššieuvedeného 1 hrnčeka, nie naviac)
  • cukru
  • droždia
  • soľ
  • vajce
  • rasca

Postup:

prísad vypracujeme hladké cesto, z ktorého po vykysnutí po kúskoch oddtrhávame a tvarujeme pagáčiky (môže sa aj vykrajovať, ale cesto sa dosť lepí). Poukladáme na olejom pomasetný plech, na ňom necháme chvíľku podkysnúť a pečieme v predhriatej rúre do ružova. Pagáčiky sa pred pečením môžu ale nemusia potrieť rozšľahaným vajíčkom. Vajíčko však v každom prípade treba pridať do cesta. Dobrú chuť! Inga

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Inga

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete