<
pridané
19.9.2012 o 16:33

prečítané 2460x

Výborné rožky

Čas prípravy
1 Hodina 45 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Chutné rožky, ktoré sa v ústach nerozsýpajú a pripomínajú klasické rožky.

Suroviny:

  • 350gr Mix B
  • 1 PL Psylium
  • 1PL pohanková múka
  • 5 gr soli
  • 12 gr droždie Vivo
  • 2 PL olej slnečnicový
  • 3,5 dcl vlažnej vody

Postup:

Do 3 dcl letnej vody dám olej. Zmiešam sypké suroviny a a vsypem ich do vody s olejom.V 0,5 dcl letnej vody rozmiešam droždie , ktoré prilejem až keď je múka s vodou trochu rozmiešaná, aby neprišla soľ do styku s droždím. Miešam mixérom asi 5-7 min. Vlhkými rukami formujem rožky a dávam ich do formičiek z domácej pekárne Moulinex baguette. Urobím naraz 8 rožkov. V elektrickej rúre na 50 stupňov utierkou prikryté rožky nechám vykysnúť. Dvierka na rúre nechám otvorené asi na 10 cm. Zavriem dvierka, rúru prepnem na 180 stupňov a pečiem tak 30-45 min. do zlato hneda. Vtedy sú dobre upečené, keď ľahko idú z formy. Vychladnúť ich dávam na mriežku, vložím do mikroténových sáčkov a šup do mrazničky. Pred jedením rozmrazujem v mikrovlnke.

Pridal(a):
janinka_d
Bezlepkové Recepty Kde sa najete