<
pridané
19.9.2012 o 20:59

prečítané 2120x

Veľkonočný chlebík

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

Veľkonočný chlebíček z relácie „Party s kuchařem“ TV Prima

Suroviny:

  • 200 g bezlepkovej múky (neuviedli akú – Promix Forte by mala byt o.k.)
  • 50 g pohánková múka
  • 150 ml biele víno
  • 100 ml olej
  • 1 sušené droždie Dr. Oetker
  • 1 čaj. lyžička práš. cukor
  • 100 g šunky
  • 1 červená paprika
  • 4 vajcia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 100 g strúhaného syra
  • 100 g slnečnicových semienok
  • 5 uvarených vajec
  • Tymián
  • Majorán

Postup:

Zmiešame bezlepkovú múku s pohánkovou múkou, pridáme sušené droždie, práškový cukor, soľ, vajcia, prilejeme víno a olej. Všetko premiešame a potom pridáme šunku, papriku, strúhaný syr, slnečnicové semienka, bylinky a nakoniec opatrne vmiešame hrubo nasekané uvarené vajíčka. Cesto vlejeme do formy srnčieho chrbátu, povrch uhladíme a necháme asi 20 minút kysnúť v teple. Pečieme pri teplote cca 200 °C asi 40 minút.
Ešte som ho nepiekla ale vyzerá dobre a hlavne chutne!

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: sonula

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete