<
pridané
3.11.2014 o 12:40

prečítané 3053x

Rožky

Čas prípravy
Viac ako 2 Hod 30 Min
Náročnosť
priemerná

veľmi chutné a makké rožky

Suroviny:

  • 1,5 PL psyllia
  • 400 ml vody
  • 1/2 kocky čerstvého droždia
  • 1 KL soli
  • 1/2 KL cukru
  • 4 PL oleja
  • 333 g preosiatej Jizerky (zelená)

Postup:

1,5 PL psyllia a 400 ml vlažnej vody necháme nabobtnať cez noc. Vznikne želatina. Pridáme 333 g preosiatej Jizerky, 20 g čerstvého droždia, ½ KL cukru, 1 KL soli, 4 PL oleja. Vypracujeme cesto a necháme 90 minút kysnúť. Potom rozdelíme na 8 bochníkov a spravíme rožky. Ja som medzi rožky vložila také tie kovové trubičky, čo sa používajú na výrobu plnených trubičiek, aby mi nekysli do šírky, ale do výšky. Potrieť vlažnou vodou, prikryť utierkou a nechať kysnúť ešte 45 minúť. Potom som znovu potrela vodou, aby bol povrch hladký. Medzitým som vyhriala rúru na 220 stupnov a vložila som do nej prázdny plech, nech sa rozpáli. Rožky pred pečením potrieme žltkom. Rožky aj s trubičkami som preložila na ten rozpálený plech, vyliala som do misky s vodou, ktorú mám v rúre cca 1 dcl vody, aby vznikla para a vložila som rožky. Pečieme asi 30 minut. Kým nezačne povrch trošku hnednúť. Rožky su makkučke a jemné. Mala som dlhé cca 22-23 cm a na výšku boli 3-3,5 cm. Vôbec neklesli a dajú sa krásne po dlžke rozkrojiť. Aj po vytiahnutí z mrazničky su makučké. Niekedy robievame z tohto cesta aj žemle

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete