<
pridané
23.10.2007 o 10:23

prečítané 2186x

Oškvarkové pagáče

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Suroviny:

  • 10 dkg Promix PK
  • 10 dkg Promix Forte
  • 10 dkg ryžovej múky
  • 20 dkg Promix UNI
  • 3 vajíčka (malé), prípadne veľké 2
  • 2 stredne veľké uvarené zemiaky
  • 1 káv. lyžička soli (príp. niečo viac, treba koštovať)
  • ½ káv. lyžičky cukru
  • 3 dcl vlažnej minerálky (prípadne môžeme kombinovať s mliekom)
  • 2 sušené droždia Oetker (určite dve, nie jedno, jedno je málo)
  • trochu guarovej gumy
  • 2 pol. lyžice oleja
  • 1,25 dkg mletých oškvariek
  • sézam na posyp

Postup:

Zarobíme cesto, nadávkujeme ho do formy „muffin“. Z tejto dávky vychádza cca 24 muffínových košíčkov. Keď ich máme nadávkované, pagáče potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého sme dali trošku mlieka a soli. Potom pagáče posypeme sézamom. Takto pripravené pagáče necháme podkysnúť.

Nakysnuté dáme do vopred predhriatej trúby a dáme piecť cca na 20-25 minút, pri teplote 210 stupňov.

Pridal(a):
Silvia_deti
Bezlepkové Recepty Kde sa najete