<
pridané
18.11.2014 o 21:59

prečítané 2615x

Nepečený pohánkový chlieb

Čas prípravy
5 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

trochu pracnejší recept na prípravu ale moc chutný.

Suroviny:

  • 2 šálky namočenej pohánky
  • 1 šálka namočených slnečnicových semienok
  • 1/2 šálky mletého ľanu
  • 3-4 sušené paradajky, namočené
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1/2-1 ČL himalájskej soli (alebo kvalitnej morskej soli)
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • 1/2 ČL mletej sladkej papriky

Postup:

Najprv si namočíme pohánku a slnečnicu a sušené paradajky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc. Ak máme paradajky naložené v oleji, nemusíme ich namáčať. Vodu zlejeme a poriadne prepláchneme.Do kuchynského robota dáme najprv pohánku a slnečnicu a najemno zmixujeme. Potom pridáme všetko ostatné okrem ľanu. Stierame boky a mixujeme, dáme do misky.Pomelieme ľan a pridáme k zmesi. Poriadne premiešame a ochutnáme, prípadne dochutíme.Vytvarujeme bochníky a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinu.Potom vyberieme nakrájame na plátky a dáme do sušičky. Sušíme na 42 stupňoch približne 2 hodiny. Jedla som ho aj bez sušenia.

Pridal(a):
kelbelova@orangemail.sk
Bezlepkové Recepty Kde sa najete