<
pridané
1.10.2012 o 07:40

prečítané 4031x

Chlieb

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Konečne sa mi podaril upiecť chlieb, aký som si predstavovala a to vďaka radám šéfkuchára z bezlepkového Schar dňa v BA a ostatným celiatikom

Suroviny:

  • 350 g múky Mix B
  • 350 ml vlažnej vody
  • 1/2 KL soli
  • 1-2 PL oleja
  • 1/4 kocky čerstvého droždia Fala
  • lanové semená

Postup:

350 g Mix B, 350 ml vlažnej vody, pol kavovej lyžičky soli (viac nie, lebo sol potlača kvasenie), 12 g droždia Fala (doteraz som používala sušené. včera ma šefkuchar presvedčil, že čerstvé je lepšie. netreba dávať veľa , aj to škodí. dala som štvrťku kocky). to hnede v chlebíku nie je rasca. dala som vela lanových semienok. rascu Dida nemá rada. a trochu oleja. asi 1-2 pol. lyžice. kvasnice som rozdrobila do vlažnej vody, ked sa dvihlo (moc nie) tak som vyliala na muku a v robote som miesila 8 minut(viac sa nema miesiť, vraj to nieje dobre). dala som do vymasteného srnčieho chrbta.vrch treba potrieť olejom alebo vajíčkom. ja som potrela olejom. aby bola kôrka pekna pripečena. prikryla som foliou, nie utierkou ! a položila na sporak vedla hrca , v ktorom sa varili zemiaky. aby bol v teple. a teraz chyba , ktorú som robila. - ja som vždy čakala, kým nenakysne až po vrch formy. on mi prekysol a potom v rure rychlo klesol. a ako je to spravne? treba nechať nakysnuť na dvojnásobok - cca 35 minut. nie viac. a dať do vyhriatej rury na 220 stupnov. po 5-7 minutach stiahnuť na 180 stupnov a piect cca 40 minut po upečení prikryť utierkou a nechať vychladnut. a takyto krasny sa mi podaril a chutnýýýýý !!! dufam, že aj vám sa taký podarí :-)))

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete