<
pridané
20.9.2012 o 21:23

prečítané 2729x

Bezlepkový trhanec

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

Ľahko sa pripravuje a chutí vynikajúco.

Suroviny:

  • 500ml mlieka (hocijaké)
  • 2 vajcia
  • 300g promix-pk
  • 1 bal. kypriaceho prášku Dr. Oetker
  • 1 bal. vanilkový cukor Dr. Oetker
  • 1PL citrónová šťava
  • štipka soli
  • hrozienka
  • olej na vymazanie pekáča.

Postup:

V mlieku vidličkou rozmiešame vajíčka, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, štipku soli a opláchnuté hrozienka.
Premiešame a vlejeme na vymazaný pekáč. Pečieme pri 200°C až je cesto skoro upečené (cca. 30 - 40 min.). Vidličkou ho potrháme, premiešame a dopekáme asi 5 min. dozlata.

Do cesta môžeme ešte pridať aj škoricový cukor, alebo namiesto kypriaceho prášku - kypriaci prášok do perníka.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete