<
pridané
6.4.2008 o 15:30

prečítané 4276x

Bezlepkový chlieb

Čas prípravy
5 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Suroviny:

  • 600g mix B
  • 250g uvarených popučených zemiakov
  • 2 lyžičky soli
  • 2 kocky droždia/FALA/
  • 30g masla
  • voda-asi 3 dcl-podľa potreby

Postup:

V miske zmiešame mukú, uvarené a popučené zemiaky/ešte teplé-nie však horúce, aby rýchlejše kyslo/, soĺ, rozpustené maslo 2 kocky droždia a vodu podľa potreby. Všetko vymieśame elektrickým šľahačom do tuhšej masy a dáme do vymasteného oválneho pekáča lebo do misky z jenského skla a pečieme asi hodinu pri teplote 230st.Nakoniec dáme ešte zapiecť/pustíme ventilátor v elektr.rúre/ aby mal kôrku.

Pridal(a):
lucika
Bezlepkové Recepty Kde sa najete