- pridané
- 6.4.2008 o 15:30
prečítané 4276x
Bezlepkový chlieb
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 5 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
Suroviny:
- 600g mix B
- 250g uvarených popučených zemiakov
- 2 lyžičky soli
- 2 kocky droždia/FALA/
- 30g masla
- voda-asi 3 dcl-podľa potreby
Postup:
V miske zmiešame mukú, uvarené a popučené zemiaky/ešte teplé-nie však horúce, aby rýchlejše kyslo/, soĺ, rozpustené maslo 2 kocky droždia a vodu podľa potreby. Všetko vymieśame elektrickým šľahačom do tuhšej masy a dáme do vymasteného oválneho pekáča lebo do misky z jenského skla a pečieme asi hodinu pri teplote 230st.Nakoniec dáme ešte zapiecť/pustíme ventilátor v elektr.rúre/ aby mal kôrku.