<
pridané
2.2.2010 o 22:23

prečítané 3250x

Bezlepkový chlieb Bevit

Čas prípravy
25 Min
Náročnosť
ľahká

Pre začínajúcich celiatikov staršieho veku: tento recept v trochu inej podobe, ba ešte lepšie recepty na chlieb nájdete v knihe od: Alica Shervoodová
Kuchárka pre alergikov

Suroviny:

  • 300g MIX B múky
  • 100g pohánkovej múky
  • 400ml vody izbovej teploty
  • 1 vajce
  • 45g masti
  • 1 ČL práškového cukru
  • 1 ČL soli
  • 2 ČL citrónovej šťavy
  • 2 PL guárovej gumy
  • sušené droždie

Postup:


Do nádoby z automatickej pekárničky nalejete vodu. Do vody pridáte roztopenú masť v izbovej teplote, rozšlahané vajce a citrónovu šťavu. Do takto pripravenej tekutiny vsypete prvú polovicu zmiešanej múky, cukor, soľ, gumu a druhú polovicu muky. Povrch posypete droždím.

Pridal(a):
Elena
Bezlepkové Recepty Kde sa najete