<
pridané
26.10.2015 o 22:26

prečítané 11464x

Bezlepkové medovníčky od Sisters Bakery

Čas prípravy
20 Min
Náročnosť
ľahká

Výborné medovníčky z kukuričnej a ryžovej múky, rozvoňajú vám vaše bývanie vianocami :-).

Suroviny:

  • 400 g múky (kombinovali sme 250 g kukuričnej polohrubej a 150 g ryžovej)
  • 150 g práškového cukru
  • 60 g rastlinného tuku do cesta
  • 2 celé vajcia
  • 100 g medu
  • 1 ČL mletých klinčekov
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • Orechy, slnečnicové semiačka na ozdobenie

Postup:

V mise premiešame suché ingrediencie (múku, cukor, sódu bikarbónu, škoricu a klinčeky.
Pridáme zmäknutý tuk, med a rozšľahané vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Ak sa lepí, namúčime si ryžovou múkou ruky, do cesta sa snažíme nepridávať múku, aby medovníčky nestuhli.
Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ideálne cez noc v chladničke.
Na druhý deň ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme medovníčky rôznych tvarov a ozdobíme ich orechom alebo semiačkami.
Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 10 minút. Čas aj dĺžka pečenia závisí od veľkosti a hrúbky medovníkov. My sme robili menšie medovníčky o hrúbke asi pol cm.

Pridal(a):
Sisters Bakery
Bezlepkové Recepty Kde sa najete