<
pridané
19.11.2014 o 20:33

prečítané 9165x

Bagetky zo psyllia

Čas prípravy
2 Hodiny
Náročnosť
priemerná

Základ cesta na bagetky tvorí psyllium. Namiesto múky zo semien môžete použiť akúkoľvek inú kombináciu bezlepkovej múky, semienka môžete prisypať aj priamo do cesta. Vďaka psylliu sú bagetky ako čerstvé a mäkké aj nasledujúce dni po upečení. Sú vhodné aj na zamrazenie.

Suroviny:

  • 200 ml vody
  • 50 g múky z hroznových jadier
  • 30 g mletých ľanových semien alebo ľanovej múky
  • 15 g sezamovej múky
  • 2 celé vajcia
  • 15 g psyllia
  • 1,5 kávovej lyžičky vínneho alebo jablčného octu
  • 1 kávová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • semienka na posypanie (sezamové, tekvicové, slnečnicové, ľanové...)

Postup:

V miske dáme do vody psyllium a necháme ho asi pol hodinu napučať. Psylliovú hmotu dobre zmiešame so všetkými ostatnými surovinami - ideálne mixérom. Z cesta pomocou vodou navlhčených rúk vytvarujeme 2 väčšie alebo 3 menšie bagetky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme ich ľubovoľnými semienkami. Pečieme v rúre pri teplote 170°C približne 60 minút, pokým sa cesto pri skúške nebude lepiť na špajdľu.

Pridal(a):
snov
Bezlepkové Recepty Kde sa najete