<
pridané
24.10.2007 o 21:43

prečítané 5827x

Alpské rožky

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

Alpské rožky

Suroviny:

  • 2 hrnčeky Promix-UNI 1 hrnček ryžovej múky 3dl teplej vody (nedať naraz všetku, dolievať podľa potreby, aby cesto nebolo príliš riedke) 1 1/2 bal. sušené droždie Oetker 1 čaj. lyžička soli 1-2 polievkové lyžice oleja ľan sézam prípadne môžete Promix - UNI nahradiť Schär \"B\"

Postup:

Zmiešame múky, droždie Oetker, soľ, semienka, olej a vodu. Vypracujeme cesto,z ktorého hneď tvarujeme rožky, ktoré ukladáme na plech tak, že ich nedáme tesne vedľa seba a necháme ich nakysnúť. Pred kysnutím ich ešte potrieme olejom, urobíme zárezy. Rožky pečieme pri cca 200°C asi 20 - 25 min.

Pridal(a):
Silvia_deti
Bezlepkové Recepty Kde sa najete