- pridané
- 30.12.2012 o 22:56
prečítané 3667x
Schnitzer-sviatočné rezance s kurkuma omáčkou
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 30 Min
- Náročnosť
- ľahká
Zlatá farba a jedinečná chuť robia tieto cestoviny vhodné aj pre výnimočné príležitosti.
Suroviny:
- 200 g Schnitzer-sviatočných rezancov
- 20 g másla
- 20 g zemiakového škrobu
- 2 čajové lyžičky kurkuma prášku
- 60 ml bieleho vína
- 200 ml zeleninového vývaru(môže byť aj s prášku)
- 8 polievkových lyžíc sladkej smotany
- soľ a mleté čierne korenie
- posekanú pažitku a bazalku
Postup:
Pre 200g cestovín potrebujeme približne 1,5 litra vriacej vody. Do vriacej vody pridáme podľa chuti soľ,olivový olej a potom vložíme cestoviny. Varíme 6 minút, pravidelne premiešame a potom scedíme.
Omáčka: na panvici rozpustíme máslo pridáme zemiakový škrob a spravíme záprašku. Pridáme dve čajové lyžičky kurkuma prášku a zalejeme zeleninovým vývarom. Prilejeme víno a omáčku pomaly privedieme do varu. Keď omáčka zhustne, prichutíme smotanou a podľa chuti okoreníme soľou a mletým čiernym korením. Na koniec pridáme nasekanú pažitku a bazalku. Cestoviny zmiešame s omáčkou a podávame ešte za horúca.