- pridané
- 28.9.2007 o 10:40
prečítané 2742x
Rezance s kapustou
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 30 Min
- Náročnosť
- ľahká
Suroviny:
- Hlávková kapusta, cestoviny (fliačky, mušličky a pod.), olej alebo masť, anglická slanina, mleté čierne korenie, soľ.
Postup:
Očistenú kapustu pokrájame na tenké rezančeky, posolíme a necháme na doske prikrytú utierkou aspoň pol hodiny. Potom ju vyžmýkame a vložíme do väčšieho hrnca na rozohriaty olej a opražíme dozlatista ako cibuľku. Cestoviny uvaríme, ale nepreplachujeme ich studenou vodou, radšej do vody, v ktorej sa varia, pridáme lyžičku oleja. Hotové cestoviny scedíme a vložíme do opraženej kapusty. Dosolíme, okoreníme a vyškvarenú slaninu.