<
pridané
7.8.2007 o 09:37

prečítané 4787x

Pizza

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

Ak máte radi na pizzi okraje potreté cesnakom, treba si do olivového oleja vytlačiť cesnak a po poukladaní všetkých surovín potrieť okraje pizze touto zmesou.

Suroviny:

  • 200 g múky (používam promix UNI)
  • 240 ml vlažnej vody
  • 1 lyžičku kryštálového cukru
  • 1 lyžičku soli
  • cca 1/4 kocky droždia
  • 1a1/2 lyžice olivového oleja
  • kečup (jemný - hellman\'s), oregáno, cesnak, voda
  • mozarella (používam od firmy Milsy) - pre bezlaktózovú dietu vynechať
  • dobrú rúru na pečenie (teplovzdušná s tzv. \"pizza stage\" je úplne ideálna)

Postup:

1. V 120 ml vody rozpustíte droždie a cukor, necháte postáť 15 min.
2. Predhrejte si rúru na 220 stupňov.
3. Ostatné \"suché prísady\" vysypte do misy, pridajte vodu s rozpusteným droždím, zvyšných 120 ml vody a vymiešajte cesto. Pridajte olivový olej. Cesto by malo byt riedke (ak nie je, treba pridať trochu viac vody), ale pozor, nesmie byť tekuté.
4. Poriadne vymastite plech. Roztrite naň cesto na tenučko, cca 4 mm.
5. Cesto dajte do vyhriatej rúry zapiecť na 5 min.
6. Namiešajte si základ na pizzu. Do cca 5 lyžíc kečupu vytlačte 4-5 strúčikov cesnaku a poriadne dochuťte oregánom. Zrieďte s trochou vody, aby sa to ľahšie roztieralo.
7. Cesto po 5 min. vyberte z rúry. Teplotu znížte na 180 stupňov.
8. Pizzový korpus potrite základom na pizzu, posypte postrúhanou mozarellou a na vrch si dajte suroviny podľa vašej chuti. (čerstvé paradajky a cukinu; údené karé, šampióny a kukuricu; proscuto crudo; nivu)
8. Dajte piecť do rúry na 15-20 minút.

Pridal(a):
Janka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete