<
pridané
30.4.2013 o 09:08

prečítané 12243x

Domáce slíže/rezance

Čas prípravy
15 Min
Náročnosť
ľahká

Domáce cestoviny do polievky, moja hrúbka sa skôr hodí do fazuľovej polievky, ale šikovnejším kuchárkam sa určite podaria aj tenké sližiky. Pôvodne som ich chcela skusiť čisto z múky Farina, ale mala som jej málo, tak som ju skombinovala s kukuričnou

Suroviny:

  • 250 g múky /1/2 Farina+ 1/2 kukuričná/
  • 3 vajcia
  • 2 čl oliv.oleja
  • 3 PL vody

Postup:

Do preosiatej múky pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré natenko rozvaľkáme, pokrájame na pláty /asi 7 cm/, ktoré na seba uložíme a pokrájame na jemné rezance /mne sa moc tenké nepodarili/. Keď robíme cestovinu do zásoby, dobre ju usušíme.
Varíme v osolenej vode cca 7 min.

Pridal(a):
natasaf
Bezlepkové Recepty Kde sa najete