- pridané
- 30.4.2013 o 09:08
prečítané 12243x
Domáce slíže/rezance
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
- Čas prípravy
- 15 Min
- Náročnosť
- ľahká
Domáce cestoviny do polievky, moja hrúbka sa skôr hodí do fazuľovej polievky, ale šikovnejším kuchárkam sa určite podaria aj tenké sližiky. Pôvodne som ich chcela skusiť čisto z múky Farina, ale mala som jej málo, tak som ju skombinovala s kukuričnou
Suroviny:
- 250 g múky /1/2 Farina+ 1/2 kukuričná/
- 3 vajcia
- 2 čl oliv.oleja
- 3 PL vody
Postup:
Do preosiatej múky pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré natenko rozvaľkáme, pokrájame na pláty /asi 7 cm/, ktoré na seba uložíme a pokrájame na jemné rezance /mne sa moc tenké nepodarili/. Keď robíme cestovinu do zásoby, dobre ju usušíme.
Varíme v osolenej vode cca 7 min.