- pridané
- 25.9.2007 o 11:39
prečítané 3831x
Cestoviny s bazalkovou omáčkou
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 45 Min
- Náročnosť
- ľahká
Suroviny:
- 375 g cestovín, soľ, korenie, 400 g šampiňónov, 1 cibuľa, 75 g anglickej slaniny, 0.375 l vývaru, 200 ml smotany na šľahanie, 200 g mrazeného hrášku, 1 zväzok bazalky, 50 g strúhanej goudy, 30 g parmezánu, 1 lyžica bzl. zápražky
Postup:
Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody a varíme prudko asi 12 minút. Šampiňóny očistíme a podľa veľkosti nakrájame na polky alebo štvrtky. Cibuľu očistíme a najemno nakrájame. Slaninu nakrájame na kocky a opečieme na panvici dochrumkava. Pridáme huby a cibuľu a spolu opečieme.
Zalejeme smotanou na šľahanie. Primiešame mrazený hrášok a povaríme. Bazalku nakrájame na prúžky. Do omáčky pridáme nakrájanú bazalku, 30 g goudy a 20g parmezánu. Spojíme zápražkou. Osolíme a okoreníme.
Cestoviny zlejeme a upravíme na mise s omáčkou. Posypeme zvyšným syrom.