<
pridané
2.3.2008 o 18:07

prečítané 3171x

Zelerovy salat

Čas prípravy
20 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Tento salat zakryty priesvitnou foliou mozme kludne skladovat v chladnicke 3 dni.

Suroviny:

  • Stredne velky zeler -asi 300 g (podla poctu osob väcsi alebo mensi)
  • Stava z jedneho citrona
  • Polotucna alebo plnotucna smotana 200g
  • 1 stredna doza ananasu
  • 2 sladsie jablka
  • Sol a mlete korenie

Postup:

Zeler osupeme a postruhame na jemno.
Hned zalejeme citronovou stavou, aby nestmavol.
Pridame na mensie kocky pokrajany ananas (alebo kupime uz pokrajany) a na kocky pokrajane,neosupane jablka bez jadierok.
Zalejeme smotanou a dobre premiesame.
Podla chuti osolime a okorenime.

Pre trochu farby mozme pridat 1 cajovu lyzicku ususenej petrzlenovej vnate. (nie cerstvu)

Postruhany zeler nema plavat v smotane,preto smotanu radsej pomaly prilievame.

Pridal(a):
Soleil
Bezlepkové Recepty Kde sa najete