- pridané
- 8.4.2013 o 21:02
prečítané 3521x
Šalát zo stopkovitého zeleru s hrozienkami a orechmi
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 15 Min
- Náročnosť
- ľahká
Tento recept som našla na internete. Keď som ho vyskúšala, mala som úspech, šalát nám veľmi chutil. Šalát sa dá jesť ako príloha k mäsu alebo tiež ako príloha k mäsu a zemiakom. Dobrú chuť :-)
Suroviny:
- 1 zväzok zeleru stopkovitého
- 1 balíček sušených hrozienok
- 1,5 hrsť vlašských orechov
- 1 tatárska omáčka Hellmans /malé balenie - jedna porcia/
- 1 kyslá smotana - väčšie balenie
- soľ
Postup:
Zeler si umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Orechy nasekáme na menšie kúsky a pridáme k zeleru spolu s umytými hrozienkami. Pridáme tatársku omáčku a kyslú smotanu. Spolu všetko premiešame a môžeme trošku osoliť. Na 15 minút dáme do chladničky a môžeme podávať. Môžeme šalát dať ako prílohu k mäsu, alebo len pridať k mäsu a zemiakom na zmenu chuti.