<
pridané
22.3.2008 o 22:08

prečítané 3328x

Syrová roláda

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Ak je Eidam čerstvý, podstatne nám to ušetrí čas. Starší tvrdší syr sa niekedy dosť ťažko taví, ale časom sa vzdá aj ten :-)... Syr dávam výlučne LUNEX KLASIK, ten zaručí úspech a nesklame!

Suroviny:

  • 300 g Eidamu, 1,5 krabičky Lunexu klasik, 250 g masla, soľ, cca 150 g bezlepkovej šunky v celku, 3 vajcia uvarené natvrdo, paprika, paradajky, uhorka

Postup:

Do vriacej vody ponoríme eidam v sáčku asi na 5 - 10 minút.
Kým eidam mäkne, uvaríme si vajcia natvrdo a vymiešame mixérom maslo s lunexom a soľou. Syr aj maslo je potrebné vybrať z chladničky aspoň hodinku pred prípravou, mohli by sa nám potom tvoriť maličké hrudky,s ktorými by bolo veľa zbytočnej roboty.Zeleninu, šunku a vajcia si nakrájame na pásiky. Samozrejme môžete dať aj iné prísady!Po 5 minútach sa presvedčíme, či je už eidam mäkký. Lyžicou prebádame, či neostala niekde v strede tvrdá hrudka, kde by sa nám potom plát začať trhať.Niekedy to trvá aj 15 minút, závisí od čerstvosti syra.Keď je už syr mäkký,vyberieme ho zo sáčku a rozvaľkáme ho podľa možnosti na obdĺžnikový tvar :-).Potrieme ho syrovo-maslovou nátierkou.Naložíme na plát všetky ingrediencie pozdĺžne, aby nám po stočení vznikla chutná mozaika. Zahneme najprv po bokoch a potom začneme so stáčaním.Dáme do fólie a odložíme do chladničky niekde dozadu aspoň na noc. Dá sa servírovať aj skôr, ale zaručený úspech je až po odležanej noci :-))).Podávame s chlebom.Dobrú chuť!

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete