- pridané
- 22.3.2008 o 22:08
prečítané 3328x
Syrová roláda
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 30 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
Ak je Eidam čerstvý, podstatne nám to ušetrí čas. Starší tvrdší syr sa niekedy dosť ťažko taví, ale časom sa vzdá aj ten :-)... Syr dávam výlučne LUNEX KLASIK, ten zaručí úspech a nesklame!
Suroviny:
- 300 g Eidamu, 1,5 krabičky Lunexu klasik, 250 g masla, soľ, cca 150 g bezlepkovej šunky v celku, 3 vajcia uvarené natvrdo, paprika, paradajky, uhorka
Postup:
Do vriacej vody ponoríme eidam v sáčku asi na 5 - 10 minút.
Kým eidam mäkne, uvaríme si vajcia natvrdo a vymiešame mixérom maslo s lunexom a soľou. Syr aj maslo je potrebné vybrať z chladničky aspoň hodinku pred prípravou, mohli by sa nám potom tvoriť maličké hrudky,s ktorými by bolo veľa zbytočnej roboty.Zeleninu, šunku a vajcia si nakrájame na pásiky. Samozrejme môžete dať aj iné prísady!Po 5 minútach sa presvedčíme, či je už eidam mäkký. Lyžicou prebádame, či neostala niekde v strede tvrdá hrudka, kde by sa nám potom plát začať trhať.Niekedy to trvá aj 15 minút, závisí od čerstvosti syra.Keď je už syr mäkký,vyberieme ho zo sáčku a rozvaľkáme ho podľa možnosti na obdĺžnikový tvar :-).Potrieme ho syrovo-maslovou nátierkou.Naložíme na plát všetky ingrediencie pozdĺžne, aby nám po stočení vznikla chutná mozaika. Zahneme najprv po bokoch a potom začneme so stáčaním.Dáme do fólie a odložíme do chladničky niekde dozadu aspoň na noc. Dá sa servírovať aj skôr, ale zaručený úspech je až po odležanej noci :-))).Podávame s chlebom.Dobrú chuť!