<
pridané
18.11.2014 o 09:56

prečítané 5034x

Mliečna kokosová ryža

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Lahodná mliečna ryža - teplá na raňajky, studená na desiatu, či malý olovrant. Z uvedeného množstva vyjdú 2 - 3 porcie.

Suroviny:

  • 250 g guľatozrnnej ryže
  • 350 ml mlieka - môžete nahradiť bezlaktózovým alebo akýmkoľvek rastlinným mliekom
  • 3 polievkové lyžice trstinového cukru/medu, agávového sirupu
  • 1 vanilínový cukor alebo pár kvapiek vanilínovej esencie
  • 1 polievkovú lyžicu hobliniek z pomarančovej kôry z chemicky neošetreného pomaranča
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 125 g strúhaného kokosu
  • mletá škorica na posypanie
  • pár hobliniek pomarančovej kôry a kokosových plátkov na ozdobenie

Postup:

Pomaranč dobre umyjeme a sparíme horúcou vodou. Nakrájame si z neho niekoľko plátkov kôry (bez bielej časti). Prepláchnutú ryžu varíme v mlieku spolu so sladidlom podľa vlastného výberu a vanilínovým cukrom (resp. esenciou), štipkou soli a pomarančovou kôrou, kým nie je mäkká a takmer rozvarená (asi 40 minút). Ak sa mlieko príliš rýchlo vyparí, môžeme trochu doliať. Ryžu pravidelne miešame, aby neprihorela. Keď je ryža mäkká, odstavíme ju a vyberieme plátky pomarančovej kôry. Pridáme kokosové mlieko, premiešame a necháme 10 minút stáť. Na záver pridáme strúhaný kokos. Hotovú kašu posypeme zľahka škoricou a ozdobíme kokosovými plátkami a niekoľkými hoblinkami pomarančovej kôry.

Pridal(a):
snov
Bezlepkové Recepty Kde sa najete