- pridané
- 19.11.2014 o 20:40
prečítané 7779x
Cícerová placka
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
- Čas prípravy
- 10 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
Mimoriadne chutná a na prípravu jednoduchá placka. Môžete ju podávať samotnú alebo spolu so zeleninou, šalátom či domácou nátierkou. Z uvedeného množstva upečieme 4 veľké placky.
Suroviny:
- 150 g cícerovej múky
- 350 ml vody
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ
- rozmarín alebo iné čerstvé bylinky na posypanie
- olivový olej na pomastenie panvice
Postup:
V miske dobre zmiešame alebo vymixujeme cícerovú múku s vodou, olejom a soľou - cesto má byť husté ako na lievance (hustejšie, než palacinkové). Na pomastenú panvicu vylejeme cesto, ktoré posypeme čerstvými bylinkami. Po opečení jednej strany placku obrátime a opečieme aj na druhej strane.